Tuinontwerp

Het is uiteraard belangrijk om vóór de aanleg van een nieuwe tuin een duidelijk plan te maken. Zonder goed plan zal de tuinaanleg waarschijnlijk geen succes worden. Bij Hoveniersbedrijf ’t Hart kunt u terecht voor een compleet en doordacht tuinontwerp.

Schetsontwerp

Voordat we beginnen met het ontwerp komen we bij u langs om uw wensen te bespreken. Belangrijke aandachtspunten in dit gesprek zijn:

  • De stijl van de tuin
  • De vorm van de tuin
  • Het doel van de tuin
  • De mate van onderhoud
  • De materiaalvoorkeur
  • De beplantingsvoorkeur

Ook uw specifieke wensen en ideeën kunt u in dit gesprek onder de aandacht brengen. Verder kijken we zorgvuldig naar de stijl en vorm van het huis, de ligging en grondsoort van het perceel, de aangrenzende omgeving van de tuin en de bestaande elementen in de tuin die eventueel behouden kunnen blijven. Aan de hand van deze informatie maken wij een schetsontwerp. Bij deze tekening gaat het voornamelijk om de vorm en de stijl van de tuin. Met dit schetsontwerp komen we weer bij u voor een tweede gesprek.

Mocht u niet tevreden zijn met de vorm of stijl van dit schetsontwerp, dan maken wij een nieuwe schets die we naar uw wens aanpassen. Hiermee gaan we door totdat u tevreden bent.

Definitief ontwerp

Als de vorm en stijl van de tuin naar uw wens is, gaan we dieper in op de verschillende onderdelen. Ligt het gazon op de gewenste plek, is het terras groot genoeg, is het uitzicht goed, enzovoort. Als u aanvullende wensen heeft kunnen die ook in dit gesprek besproken worden.
Wij geven bij het schetsontwerp een bijpassende suggestie voor de materialen die toegepast worden. Aan de hand van brochures, Internet of een kijkje bij de leverancier, kunt u beslissen welke materialen u wilt gebruiken voor bijvoorbeeld de bestrating, afscheiding, verlichting, e.d. Ook de beplantingskeuze wordt verder besproken. U kunt aangeven welke specifieke planten of welke soort of kleur planten u graag zou willen. Wij kunnen u hierbij adviseren over de toepasbaarheid van de planten in het ontwerp. Een uitgebreid beplantingsplan wordt eventueel na het definitieve ontwerp gemaakt.

Zodra duidelijk is welke elementen in het schetsontwerp veranderd moeten worden, en welke materialen u hebt gekozen, maken wij een definitief ontwerp. In dit ontwerp zijn alle gewenste veranderingen verwerkt. Door de exacte schaal kunt u precies zien welke onderdelen op welke plek moeten komen. Dit zorgt ook voor veel gemak bij de uitvoering van het ontwerp. Doordat we eerst één of meer schetsontwerpen hebben gemaakt, en aan uw wensen hebben aangepast, kan het bijna niet meer anders dat u volkomen tevreden bent met het definitieve tuinontwerp!

Beplantingsplan

In het definitieve ontwerp wordt aangegeven wáár bomen, struiken, heesters, hagen en vaste planten komen te staan, maar niet wélke soorten. Daarvoor maken we eventueel een beplantingsplan. Een goed passende beplanting maakt het ontwerp compleet. Eerst nemen we uw wensen door en dan kijken we voor welke planten de standplaats en omgeving geschikt zijn, en selecteren we de planten zorgvuldig op formaat, kleur en vorm. Door op deze manier de plantvakken op te bouwen ontstaat voor u een fraaie beplanting die past bij het ontwerp en zich prima kan ontwikkelen. Op detailtekeningen van de plantvakken ziet u overzichtelijk welke planten op welke plek komen. In bijgevoegde beplantingslijst vindt u informatie over de planten, zoals de naam, hoogte en bloeitijd.

Vraag hier een offerte aan voor uw ontwerp.